Malatya Forum   Malatya Forum
 
Ana Sayfa  |  Arama  |  Yardım  |  Üyeler  |  Giriş  |  Kayıt
 
Malatya Forum'a hoşgeldiniz.

Diğer illerin forum sitelerinde en az 2000 üye varken 3 senedir aktif olan Malatya Forum sitesinin üye sayısı daha 500 bile olmadı! Malatya Sevdalıları Arkadaşlar; sitenin trafik ve diğer masraflarını biz karşılıyoruz. Uzun bir süredir de karşılıksız emek verdik. Amacımız hiçbir zaman site hitini artırıp reklam geliri elde etmek değildi. Lütfen sitenin devam etmesini istiyorsanız üye olunuz. Unutmayın! Marifet iltifata tabiidir.
uye ol
ÜYE OL

Forum Ana Sayfası  »  Malatya Yöresel Yemekleri
 »  Malatya Un Kurabiyesi

Yeni Başlık  Cevap Yaz
Malatya Un Kurabiyesi           (gösterim sayısı: 1.833)
Yazan Konu içeriği

boşluk

cahidejibek
[Cahide Jibek]

Varsayılan Kullanıcı Resmi

Kayıt Tarihi: 28.11.2011
İleti Sayısı: 26
Şehir: İstanbul
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Web Adresi
Özel ileti Gönder

Konu Tarihi: 03.01.2012- 09:54
Alıntı yaparak cevapla  


Malatya Un Kurabiyesi

Resim Ekleme

Son zamanlarda beni en çok mutlu eden tariflerden birisi margarinsiz veya katı yağsız yaptığım Malatya’nın un kurabiyesi oldu. Bilenler bilir Malatyada pastanelerde satılan en meşhur kurabiye un kurabiyesidir. Vita, evet, tarin gibi markalarla adlandırılan shortening de denilen bu ucuz yağlarla yapılırdı. Malatya un kurabiyeleri. Oğlum nicedir istiyordu. Bu yağlarla ilgili Handenur ablamıza soru sormuştuk. Sevgili eczacı adayı ablamız bu yağlara “cıss”deyince,boynumuzu eğip “peki” dedik. Sanırım bu nefisle mücadelemizi farketmiş olacak ki Ayşe Süeda‘yla, Zeynep Ebrar‘ın annesi Aysun kardeşim imdadıma yetişti.”Margarinsiz yapıyorum ben un kurabiyesini” dedi, bende hemen kolları sıvadım.Pudra şekerim yoktu normal toz şekerle yaptım.Sonuç yinede harika oldu.Oğlumun gözlerinde ki sevinci görmeliydiniz :)

Diyeceğim o ki margarinsizde pekala kurabiye hatta un kurabiyesi bile yapılabilir. Kurabiyelerin lezzeti çatlamış hallerinden belli oluyor herhalde…

MARGARİNSİZ UN KURABİYESİ MALZEMELER

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındıkyağı
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar tam buğday unu

YAPILIŞI

*Şekeri ve yağı iyice karıştırın.
*Karbonatı ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
*Üzerine kaysı çekirdeği veya badem koyarak 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.

Yeni Başlık  Cevap Yaz



Forum Ana Sayfası  »  Malatya Yöresel Yemekleri
 »  Malatya Un Kurabiyesi

Forum Ana Sayfası

 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Malatya Forum'daki bilgiler muhtelif kaynaklardan ve web sitelerinden elde edilmiştir. Telif hakkı için iletişime geçebilirsiniz.

İletişim:  İletişim için admin profilindeki e-posta adresini yada forum mesajlaşmasını kullanınız.

Forum Yazılımı:   php Kolay Forum (phpKF)  ©  2007 - 2014   phpKF Ekibi

Malatya Forum - Dev Malatya Arşivi - Sadece Malatya


Forum Mobil Rss Sitemap Güncelle