Malatya Forum   Malatya Forum
 
Ana Sayfa  |  Arama  |  Yardım  |  Üyeler  |  Giriş  |  Kayıt
 
Malatya Forum'a hoşgeldiniz.

Diğer illerin forum sitelerinde en az 2000 üye varken 3 senedir aktif olan Malatya Forum sitesinin üye sayısı daha 500 bile olmadı! Malatya Sevdalıları Arkadaşlar; sitenin trafik ve diğer masraflarını biz karşılıyoruz. Uzun bir süredir de karşılıksız emek verdik. Amacımız hiçbir zaman site hitini artırıp reklam geliri elde etmek değildi. Lütfen sitenin devam etmesini istiyorsanız üye olunuz. Unutmayın! Marifet iltifata tabiidir.
uye ol
ÜYE OL

Forum Ana Sayfası  »  Malatya Yöresel Yemekleri
 »  Malatya Usulü Şekerpare

Yeni Başlık  Cevap Yaz
Malatya Usulü Şekerpare           (gösterim sayısı: 1.550)
Yazan Konu içeriği

boşluk

cahidejibek
[Cahide Jibek]

Varsayılan Kullanıcı Resmi

Kayıt Tarihi: 28.11.2011
İleti Sayısı: 26
Şehir: İstanbul
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Web Adresi
Özel ileti Gönder

Konu Tarihi: 28.11.2011- 10:03
Alıntı yaparak cevapla  


Malatya Usulü Şekerpare

Resim Ekleme

Hicret ablamız Malatya şekerparesini öyle ballandıra ballandıra anlattı ki, hemen kalkıp yapasım geldi..:)

Hicret abla Danimarka’da oturuyor ama aslen Malatyalı bir ablamız. Bu yüzden Malatya yemeklerini iyi biliyor. Bu şekerpareyi de kim yese çok beğenir, tarifini alırmış. Bende o zaman yayınlıyalım da bütün millet alsın tarifi dedim..:)

Yalnız Hicret abla fırın ısısını 90 derece olarak vermiş ama ben bu tür tatlıları 150 dereceden aşağı pişirmiyorum. Benim fırın turbo olanlardan. Hicret ablanın fırını nasılmış kendisine sorup öğrenelim inşaallah.

Resim Ekleme

MALATYA ŞEKERPARESİ

Malzemeler:
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 şeker kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Şekerpare nasıl yapılır?
  • Yumuşak yağ, pudra sekeri ve yumurtalar derin bir kapta çırpılır.
  • Diğer malzemeler ilave edilip ve yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp sonra çatalla çizilir.
  • Önceden ısınmış! 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkmış şerbet dökülür.


Yeni Başlık  Cevap Yaz



Forum Ana Sayfası  »  Malatya Yöresel Yemekleri
 »  Malatya Usulü Şekerpare

Forum Ana Sayfası

 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Malatya Forum'daki bilgiler muhtelif kaynaklardan ve web sitelerinden elde edilmiştir. Telif hakkı için iletişime geçebilirsiniz.

İletişim:  İletişim için admin profilindeki e-posta adresini yada forum mesajlaşmasını kullanınız.

Forum Yazılımı:   php Kolay Forum (phpKF)  ©  2007 - 2014   phpKF Ekibi

Malatya Forum - Dev Malatya Arşivi - Sadece Malatya


Forum Mobil Rss Sitemap Güncelle